Spanje is Europees Kampioen door winst op Engeland in finale

Spanje kroont zich voor de vierde keer tot Europees Kampioen na een 2-1 overwinning op Engeland in de EK 2024 finale in Berlijn.

In dit artikel bespreken we de spannende finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland. We belichten de belangrijkste momenten van de wedstrijd en de indrukwekkende prestatie van Spanje, dat voor de vierde keer Europees Kampioen werd.

Hoogtepunten van de finale

De EK voetbal finale tussen Spanje en Engeland was een intense strijd vol onverwachte wendingen.

• 47': Nico Williams scoort eerste doelpunt voor Spanje
  • 73': Cole Palmer maakt gelijk voor Engeland
  • 86': Mikel Oyarzabal scoort winnende doelpunt
  • 90': Dani Olmo redt bal van de lijn

De wedstrijd begon afwachtend, met beide teams die elkaars zwaktes probeerden te ontdekken. Pas in de tweede helft kwam het spel echt tot leven.

Spannende tweede helft

Na een rustige eerste helft brak de spanning in de tweede helft helemaal los. Al na twee minuten in de tweede helft kwam Spanje op voorsprong dankzij een doelpunt van Nico Williams. Het was een prachtige aanval opgezet door Lamine Yamal.

Engeland toonde echter veerkracht en maakte gelijk via Cole Palmer na een assist van Jude Bellingham. De spanning steeg toen beide teams voor de winst gingen.

Beslissend moment: Oyarzabal's winnende goal

Met nog maar vier minuten te spelen, scoorde Mikel Oyarzabal het beslissende doelpunt. Een voorzet van Marc Cucurella werd door Oyarzabal feilloos afgemaakt. Dit doelpunt bezorgde Spanje de overwinning en een recordbrekende vierde Europese titel.

Sterke verdediging van Spanje

In de laatste minuten probeerde Engeland nog een keer aan te zetten. Declan Rice kwam dichtbij met een kopbal, maar Unai Simón hield zijn doel schoon. Dani Olmo voorkwam met een heldhaftige redding dat Engeland opnieuw gelijkmaakte.

Korte samenvatting van Spanje - Engeland

Spanje heeft met een 2-1 overwinning op Engeland voor de vierde keer de titel van Europees Kampioen behaald. De finale van het EK 2024 in Berlijn was een spannende strijd met veel hoogtepunten. Spanje's doelpunten van Nico Williams en Mikel Oyarzabal waren doorslaggevend, terwijl de verdediging standhield tegen de Engelse aanvallen in de slotminuten. De veerkracht en kwaliteit van het Spaanse team kwamen duidelijk naar voren, wat hen de recordbrekende vierde Europese titel opleverde.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-07-2024 06:25 | Bijgewerkt op: 15-07-2024 | Door: Patrick de Graaf